Na II. ročníku podujatia Shark Tuning Zraz očakávajú 300 súťažiacich

21.08.2008 Svidník

Svidník/Prešov 21. augusta (TASR) - Letisko vo Svidníku bude patriť 22. a 23. augusta predovšetkým fanúšikom motorizmu.
Po minuloročnom úspešnom podujatí organizuje miestny tuningový klub v spolupráci s mestom Svidník druhý ročník Shark Tuning Zrazu, na ktorom plánujú privítať 300 súťažiacich.
\"Keďže prvý ročník dopadol nad očakávanie dobre a stretol sa s veľkým záujmom súťažiacich a divákov, rozhodli sme sa, že pripravíme podobné podujatia aj počas tohto leta. Sme radi, že sa nám podarilo vymyslieť niečo, čo tu ešte nebolo. Predpokladám, že aj mestu to dodalo nový impulz, \" uviedol manažér Shark Tuning Zrazu Tomáš Kromka.
Napriek tomu, že svidnícke letisko bude súťažiacim k dispozícii už v piatok od 14. h, oficiálny začiatok zrazu je naplánovaný na 20.30 h. Po voľných šprintoch na 400-metrovej trati a divácky atraktívnej slávnostnej jazde mestom Svidník, ktoré sú naplánované na popoludnie, bude program podujatia pokračovať večer v areáli letiska živým koncertom a diskotékou s neónovou šou. Počas piatkovej nočnej diskotéky bude vyhodnotená súťaž o najkrajšie vysvietené auto. Pre návštevníkov budú k dispozícii aj predajné stánky s tuningovým sortimentom a občerstvením.
Počas dvojdňového programu predvedú svoje profesionálne umenie aj požiarnici a motorkári. Návštevníci si budú tiež môcť otestovať svoju šikovnosť v súťažiach, ktoré sa nebudú týkať len motorizmu. Keďže organizátori mysleli aj na detských fanúšikov motorizmu, pripravili pre nich viacero sprievodných akcií a súťaží. K dispozícii bude detský motorizovaný kútik a šou RC modelárov s modelmi áut a lietadiel na diaľkové ovládanie.
„Pred rokom sme čakali viac ako 200 súťažiacich a naše očakávania sa aj naplnili. Preto veríme, že tento rok by sme mohli zaznamenať viac ako 300 účastníkov. Okrem slovenských tuningových nadšencov by mali prísť aj naši priatelia z Poľska s upravenými modelmi pre rallye do vrchu s tým, že niektoré zabudované komponenty pochádzajú z Formuly 1, \" dodáva Kromka. Hlavné súťaže budú prebiehať počas sobotňajšieho programu. O 10.00 h sa začína slalom, po jeho skončení bude nasledovať V-max na 800 m a šprint na 400 m. Registrácia súťažiacich sa začína v sobotu o 9.00 hodine. Do súťaží sa môžu prihlásiť všetci účastníci zrazu s konkurencieschopne upraveným autom. Rozdelení budú podľa kubatúr.
Vzhľadom na to, že pri podobných akciách očakávajú organizátori množstvo návštevníkov, ktorí sa na podujatie dostavia hlavne na autách, bude treba vyriešiť problémy s koordináciou dopravy a vytvorenie veľkého množstva parkovacích miest. Podľa Kromku bude v tomto roku prvá vstupná brána posunutá nižšie a pri jej prejazde dostanú všetci presné informácie, kde môžu parkovať súťažiaci a kde nesúťažiaci návštevníci. Pred rokom bolo problémom hlavne parkovanie nedisciplinovaných vodičov pozdĺž príjazdovej cesty, preto sa usporiadatelia rozhodli, že na tejto ceste sa vytvorí dočasná zóna so zákazom zastavenia. V prípade porušenia tohto zákazu budú musieť pristúpiť k odtiahnutiu vozidla. Rovnako ako počas prvého ročníka bude pripravená veľká prírodná parkovacia plocha.
 

Vyberte región